Kunstvespers

Vertrouwen (kunstvesper)

Kunst en religie hebben raakvlakken: beide geven ze uitdrukking aan wat groter is dan wijzelf. Dit najaar beginnen we in de Nassaukerk een nieuw initiatief: de kunstvesper. Een kunstvesper brengt verschillende vormen van kunst bij elkaar rond een gemeenschappelijk thema: beeldende kunst, muziekkunst en poëzie. In de opzet zit veel ruimte voor overweging in stilte. Beelden, klanken en gelaagde woorden nemen ons mee naar wat onzegbaar is en geven ons aan onszelf terug.

De eerste kunstvesper wordt gehouden op zondag 30 oktober 2011 om 16.00 uur in de Nassaukerk en heeft als thema: vertrouwen. Aan deze kunstvesper werken Laura de Vries (beeldend kunstenaar) en Mirjam Rietberg (harp) mee.

Tot 2 november 2011 exposeert Laura de Vries drie grote wanddoeken in de Nassaukerk. De wanddoeken hebben een relatie met het persoonlijk leven van de kunstenares die haar tocht door het leven herkent in de veertigjarige zwerftocht van de Joden door de woestijn, een onzekere toekomst tegemoet. Vanuit intuïtie en vertrouwen hebben deze wanddoeken onder haar handen kunnen groeien. Ze geven uitdrukking aan het verlangen in de meest barre omstandigheden iets van heiligheid te voelen (Het tabernakel), aan de vraag naar heldere richtlijnen (De stenen tafelen) en aan het verlangen naar hereniging met je bron  (In den beginne).

Mirjam Rietberg begon op zevenjarige leeftijd met harpspelen. Later studeerde zij harp in Amsterdam en Praag. Sindsdien geeft ze concerten in diverse landen en won ze prijzen op concoursen. Momenteel legt ze zich vooral toe op kamermuziek met verschillende ensembles. Ze beschikt over verschillende harpen, zoals de concertharp, de keltische harp, de bijzondere chromatische harp en de kleine troubadourharp. In de Nassaukerk treedt Mirjam Rietberg solistisch op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *