Evensongs

Evensong

Naast cantatediensten genieten ook choral evensongs in ons land een groeiende belangstelling. Engeland is de bakermat van deze traditie: in de kathedralen daar wordt de evensong zelfs dagelijks gezongen. De evensong is een vrijwel geheel gezongen avondgebed in Anglicaanse koorstijl en met een vaste karakteristieke opbouw: responsies, vierstemmig gedeclameerde psalmen, toonzettingen van de lofzangen van Maria en Simeon en niet te vergeten de typisch Engelse hymns met aan het slot een bovenstem voor de hoge sopranen die de aanwezigen kippenvel bezorgt. Kortom een uur schoonheid, verstilling en gebed.

Het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van Hanna Rijken verzorgt deze choral evensong in de Nassaukerk. Sebastiaan ’t Hart bespeelt het pas gerestaureerde orgel en wijkpredikant Klaas Holwerda is liturg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *