Kunstvespers

Vergankelijkheid (kunstvesper)

Vergankelijkheid is het thema van de kunstvesper op zondag 28 juni. Sculpturen uit een expositie van Rick Keijzer gaan een dialoog aan met poëzie van en door podiumdichter Bernard Wesseling, muziek voor klassiek gitaar gespeeld door Rosa van Ginneke en fragmenten uit de bijbel voorgedragen door Klaas Holwerda.

Beeldend kunstenaar Rick Keijzer maakt ruimtelijke werken waarin roestvorming en verandering van materialen een sterke rol spelen. Ze onderzoeken de schoonheid van verval en stellen vragen bij de illusie van continuïteit en beheersingsdrift, evenals bij de neiging van de mens alles te willen vasthouden en bewaren. Vergankelijkheid kan melancholie opwekken, maar ook een gevoel van troost geven. Dingen gaan voorbij, maar er is ook telkens weer een nieuw beginnen.

Bernard Wesseling (1978) won met zijn debuut Focus de C. Buddingh-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie 2007. Rosa van Ginneke (1987) begon op haar tiende met pianospelen en ontdekte op haar vijftiende de gitaar. In 2012 studeerde ze af aan het Conservatorium van Maastricht.

De expositie van Rick Keijzer is in de maanden mei en juni te zien in de Nassaukerk en is samengesteld met werk uit de reeksen Ymmortal en Reprogress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *