Kunstvespers

Menselijke dieren – dierlijke mensen (kunstvesper)

Diane Lekkerkerker woonde en werkte 22 jaar in de Franse Morvan. Zij werkt intuïtief, laat zich meenemen door haar onderbewuste en verbazen over wat er op het doek verschijnt. Haar schilderijen ontstaan laag over laag. Ze beginnen als een spel van kleuren waarin geleidelijk vormen opdoemen: misschien niet toevallig vaak dierlijke en menselijke gestalten, want de overeenkomst tussen de emoties en het gedrag van dieren en mensen fascineert haar.

In pianowerken van Bernhard van den Sigtenhorst Meyer en Friedrich Cerha worden karakteristieke bewegingen en gedragingen van dieren hoorbaar. Paul Geijsel zal er een aantal van vertolken.

Ook in de dichtkunst komt de verhouding tussen mens en dier misschien wel vaker dan we vermoeden aan de orde. In de kunstvesper gaan schilderwerken, pianomuziek, poëzie en bijbel een dialoog aan rond de vraag hoe mensen en dieren zich tot elkaar verhouden en wat de betekenis van hun onderlinge relatie is voor het overleven van de aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *