KunstvespersProjecten

Gelijkenissen (museumvesper)

Welkom in het Bijbels Museum waar tekenaars en theologen elkaar dit najaar ontmoeten rond bijbelteksten. In het project ‘Gelijkenissen’ kunt u op zaterdag 17 december een museumvesper meemaken.

In het Bijbels Museum staat de bijbel en de fascinatie van mensen voor de bijbel centraal. Met elkaar lezen, kijken, luisteren en van gedachten wisselen is het uitgangspunt voor een nieuwe, grensoverschrijdende manier van presenteren. De lopende expositie ‘Gelijkenissen’ is een verzameling nieuwe kunstwerken bij gelijkenissen uit de bijbel: korte verhalen die met behulp van beelden uit het dagelijks leven ons ontregelen, een spiegel voorhouden en dwingen tot nadenken over wat we doen en wie we zijn.

De museumvesper daagt de deelnemers op een bijzondere manier uit verbinding te maken met deze kunstwerken en de achterliggende gelijkenissen. Een experimentele vorm: de museumzaal als heilige ruimte en vindplaats voor de ziel. Ook voor wie zichzelf niet als kerkelijk ziet. Met het Filimbi Trio (muziek voor fluit) en Klaas Holwerda (liturg).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *