Kunstvespers

De rode draad (kunstvesper)

Het schilderwerk van Anouk Slegers zit vol symboliek die put uit verschillende bronnen zoals bijvoorbeeld de Griekse mythologie. Het is moeilijk in te delen. De fascinatie voor oude meesters en perfecte beheersing van de techniek geven het een klassieke toets, maar tegelijk ademt het ook een surrealistische sfeer.

Een groot rond schilderij over Ariadne die haar geliefde uit de doolhof redt door hem het uiteinde van haar rode kluwen wol mee te geven, reikt het thema van de kunstvesper aan: de rode draad.

Robert Jan van der Meer (blokfluit) en Gert Jan Velders (clavecimbel) spelen al even perfecte muziek van Corelli, Buxtehude en Bach. Poëzie en fragmenten uit de bijbel mengen zich in de verstilde dialoog en maken de ervaring van de kunstvesper compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *