Kunstvespers

Monumenten van onschuld (kunstvesper)

De sculpturen van Nosrat Mansouri Gilani vallen niet op door hun imposante afmetingen of materialen. Ze ogen eerder fragiel en zijn veelal gemaakt van blik, restafval van de straat. Ze vertellen evenwel een verhaal: van mensen die tegen de verdrukking in willen laten weten dat ze er zijn. Onwillekeurig roepen ze iets op van de onschuld van een kind (in Afrika wordt speelgoed van blik gemaakt). Van onverwoestbare hoop ook op ruimte om te leven, een bewoonbare wereld. Ze geven glans aan kwetsbaarheid.

Met muziekimprovisaties in interactie met de aanwezigen articuleert Moira Mirck het beroep op bestaansrecht dat van deze ‘monumenten van onschuld’ uitgaat. Poëzie en fragmenten uit de bijbel mengen zich in de verstilde dialoog en maken de ervaring van de kunstvesper compleet.

Nosrat Mansouri Gilani (Teheran 1969) woont sinds 1991 in Amsterdam, studeerde in 1999 af aan de Rietveldacademie en werkt als docent beeldende kunst in buurtcentra en asielzoekerscentra. Een expositie van zijn sculpturen is in de maanden januari en februari te zien in de kerkzaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *