Kunstvespers

Overgave (kunstvesper)

Overgave is het thema van de kunstvesper op zondag 16 november. Voor een metershoog geschilderd tweeluik van Daniella Rubinovitz (Jacobs Pillow) verbeeldt Anika Vervloet het thema in een dans op muziek uitgevoerd door het Pamoja Trio: Annemieke Hereijgers (fluit), Elisa Karen Tavenier (altviool) en Marleen de Bakker (harp). Gedichten en fragmenten uit de bijbelse verhalencyclus over aartsvader Jacob completeren de verrassende dialoog tussen beeldende kunst, muziek, dans, poëzie en bijbel.

Als bedrieger heeft Jacob een hele weg te gaan om tot overgave te komen en te ontdekken wie hij werkelijk is. Daniella Rubinovitz werkt intuïtief: vanuit kleuren en de vormen. Het tweeluik Jacobs Pillow is ontstaan uit water en steenvormen die op het doek verschenen, weer werden ondergedompeld en opnieuw tevoorschijn kwamen. Sommige kleuren bleven weg, andere kwamen tevoorschijn en vermengden zich met wat er al was.

Zo is het ook met het leven: ondergaan wat er gebeurt, er op reageren en je er aan overgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *