Kunstvespers

Onder het oppervlak (kunstvesper)

Gerda van Bockxmeer is gefascineerd door het noordelijk landschap: van Waterland en Vlieland tot Noorwegen en Spitsbergen. De helderheid van het licht, de kleuren, de beweging in lucht en water wil zij vasthouden en steeds opnieuw ervaren.

Het werken met silhouetten is voortgekomen uit het werken in gemengde technieken en met sjablonen. De silhouetten zijn de uiteindelijke vorm geworden. Met krijt en druktechnieken krijgen deze silhouetten een kleurrijk aanzien.

Voor Marialuisa Lattene en Fernando Oliveira zijn de silhouetten een bron van inspiratie voor de dans. Schaduw en beweging, verborgenheid en contrast als een spiegel van de ziel. In pianowerken van Beethoven en Philip Glass – vertolkt door Ruth Thomassen Djatmiko – gaat onder de oppervlakte ook van alles schuil. Poëzie en fragmenten uit de bijbel tenslotte mengen zich in de verstilde dialoog en maken de ervaring van de kunstvesper compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *