Kunstvespers

Licht (kunstvesper)

Licht is het thema van de kunstvesper op zondag 18 januari. Het licht spat af van de in opvallend heldere kleuren geschilderde doeken die Maria del Carmen Aguilar in de maanden december en januari in de Nassaukerk exposeert. Zo brengen deze doeken in de donkere wintermaanden wat extra licht.

Maria del Carmen is geboren en getogen in Peru en wie beter kijkt zal dat in details zoals Peruaans geklede vrouwen en lama’s terugzien. Na een periode van intense rouw begon Maria tot haar eigen verbazing veel lichter en vrolijker te schilderen dan ooit tevoren.

In de kunstvesper staan de schilderijen voor in de kerk opgesteld en gaan ze een dialoog aan met muziek, poëzie en fragmenten uit de bijbel. De verstilde sfeer van de vesper biedt ruimte voor reflectie en ontroering. Ook een ritueel met kaarsen bepaalt ons bij het thema licht.

Iulian Vecliuc (hobo) en Hákon Bjarnason (piano) spelen Franse muziek van Poulenc, Ravel en Saint-Saëns waarin het licht hoorbaar wordt. Ook de wieg van de musici stond buiten onze landsgrenzen. Er zullen gedichten klinken van onder meer Hans Andreus en M. Vasalis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *