Kunstvespers

Ruimte (kunstvesper)

Ruimte: dat is het thema van de kunstvesper op zondagmiddag 22 juni. Deze ruimte wordt om te beginnen al opgeroepen door de schilderijen die Roelien van Aalderen in de maanden mei en juni exposeert in de Nassaukerk. Tot de kern terug gebrachte landschappen, vaak met aandacht voor het detail en soms ook niet meer dan kleurvlekken, ruim en licht van sfeer, combinaties van herinneringen en fantasieën, gemaakt om in rond te dwalen, er uit te stappen en weer in terug te keren.

Ruimte zal ook het thema zijn van gedichten en fragmenten uit de bijbel die in de kunstvesper zullen klinken bij de schilderijen. De ervaring in de ruimte gezet te worden, de durf oude overtuigingen los te laten en ruimte te maken voor nieuwe, de kunst je eigen ruimte in te nemen en het vermogen anderen de ruimte te geven: het gaat allemaal meeresoneren als het goed is. Tsjimme de Haan tenslotte zal met zang de ruimte innemen.

Kunst en religie hebben raakvlakken: beide geven ze uitdrukking aan wat groter is dan wijzelf. Een kunstvesper verkent dit raakvlak. Laat u meenemen in een verrassende dialoog tussen beeldende kunst, muziek, poëzie en bijbel rond een oermenselijk thema. De opzet biedt ruimte voor overweging in stilte. Beelden, klanken en gelaagde woorden vertolken wat onzegbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *